Historien om mitt nya pass, del 1

Japp, mitt pass går ju då ut den 13 maj I ÅR! Så precis innan jag gav mig av för att utforska nya områden så gick jag till polisen (i Sverige) För att fixa ett nytt! Det nya skulle inte hinna bli klart innan jag skulle åka, så det skickades till ambassaden i Dublin, för att det sedan skulle vidare till Cork, vilket inte hände eftersom att jag hann åka vidare till Liverpool innan deet hunnit dit, så ambassaden i Dublin skickade det istället till det svenska konulatet i Liverpool. Igår (fredag) skulle jag åka & hämta ut det nya passet, så jag fick skjuts in till Liverpool, och efter lite förvirring hittade jag till slut rätt. Väl inne hämtar de mitt nya pass & ber om det gamla, som jag så snäll räcker fram. Kvinnan tittar på båda passen & kommer fram till att hon inte kan överlämna mitt nya pass till mig, så min signatur är väldigt annorlunda, plus att man tydligen inte alls såg på det gamla passet att det var jag! VA? Jaha, så efter mycket prat fram & tillbaks så beslutade de sig för att dde inte kunde ge mig mitt nya pass innan de pratat med själv konsuln, som skulle komma i på måndag! Men de gissade att det skulle bli samma sak då, wihu! Men de godkände ju detta i Sverige? Ge mig mitt pass! Nepp, går inte! & för att kunna prata med konsuln & jämföra, så bad de om att behålla mitt gamla pass också, tills på måndag då, då jag skulle ringa för att bestämma en tid att komma & försöka hitta nåt annat id-likande grejs! Det har jag ju inte! Mitt id-kort är ju borta! Vafan! Så jag lämnade iallafall konsulatet utan något pass (som jag nu inser var väldigt dumt, men jag tänkte inte så långt då, jag var nog mest förvirrad & i panik över att jag inte fick mitt pass!), & så messade jag mamma, som efter en stund ringde upp & hon hade pratat med ambassaden i London, eller vad det var & massa tjafs & de tyckte absolut att jag skulle ha mitt pass, så de skulle höra av sig till konsulatet i Liverpool & jag vet inte! Sen när jag kom hem lite senare & brättade för Tiina vad som hade hänt, gick hon i princip i taket! Tydligen så är det olagligt av dem att ta det enda id jag har! Oops... :P Hon ringde dit & var skitarg & sa ett x antal gånger att jag borde ha ringt henne.....(Det ville jag inte göra, jag tänkte att det skulle räcka att prata med mamma)......Jaja, så jag ska iallafall åka dit imorgon (måndad) & förhoppningsvis få mitt NYA pass! Annars måste jag ha mitt gamla ett tag till :P
Kul har det varit! Eller inte!

Bäbismagen!


Kreativitet!

Idag har jag varit kreativ & målat min älsklingskompis & min guddotter! :)
Ska ändra en del så att den blir bra, för det är en sån bild som faktiskt mÅste bli bra, för annars är det ju verkigen inte bra!
Vecka 27!

Sömn! Ingen sömn! Sömn!

Sovtimmar per natt.......ca 4! Går & lägger mig runt 3 (4 svensk tid) & upp vd 7 (8 svensk tid)! Jag tycker så himla myckket  om nätterna! Alla sover, så man är ju helt själv! & man gör det man vill/behöver göra, som inte görs under dagen! Det är så praktiskt! Nu har jag målat klart, t.ex! Okaj, så resultatet blev till slut pissdåligt, men min poäng är att den iallall är färdig!
Jag har också skaffat mig några nya bästa vänner som jag tänkte presentera för alla!
1. Forex valutaomvandlare!! Vi talar ständigt med varandra, mest om pengar (han är lite besatt av dem,, ni vet "Hur många pund blir det när man har X antal kronor" Osv....& vilken kollan han har! Så fort värdena går upp eller ned, så vet han om det, det ä helt perfekt!
2. Kannan som vattnet kokas i!  Jag vet inte hur många gånger om dan vi trräffas! & när jag lämnar henne för en stund, så börjar hon att skrika på mig (när vattnet kokar)! Hoon blir lätt generad & hennes ansikte ä konstant rött!^^
3. Skrivbordet! Inget konstigt där, jag förälskar mig alltd i skrivbord, men jag tycker himla bra om detta!
4. Golvet i mitt rum, som jag sitter hos varenda kväll, innan batteriet i datorn börjar ta slut, då jag går upp & sätter mig i sängen, där sladden finns!
5. Radion på köksbänken som står precis där man skär upp & lägger upp all mat & vad man nu gör! Den är fantastisk!
6. Musikrummet! Som i stort sätt är ett stort öppet rum som man kan rra sig i ur mycket som helst, för det står inga saker i vägen! Ett sånt ska jag lätt ha när jag blir rik!!
& till sist:
7. Det kommer jag berätta lite senare! :) Kanske....

Okaj, så vad jag har börrjat göra på dagarna när barnen är i skolan & jag har gjort det jag ska göra & int går ut eller , är att titta på TV!!!! Ojoj! Aa, först Friends, sen Gilmore Girls & sen Veronica Mars! Det sista är ganska dåligt, men men, har man inget bättre för sig, så är det helt okaj ändå!  F & GG har jag ju redan sett tidigare, men ojojoj, vad bra det är! Fy fan vad jag skrattar! Lite illa idag, för jag satt & skrattade för mig själv ganska högt & så låg sjuka pappa i familjen i sin säng  & försökte sova, & jag tror inte att mitt skratt störde honom, men han kom upp nån gång & då fick jag lite dåligtsamvete :P Men som sagt, jag tror inte ens att han hörde mig fån sitt rum!

O o o, jag har slutat röka, för er  som inte kåände till det! Okaj, det har hänt att jag tagit en cigg när jag åkt in till stan nån dag, men jag röker faktiskt inte längre! På riktigt! & det ärväl därför jag vräker i mig alla dessa kakor som jag har blivit beroende av! Kakor & kaffe är det jag lever på! Speciellt på kvällarna när alla andra sover, då kommer det fram från gömmorna! Det är hemskt! Fan, om ett par veckor kommer jag typ vara dubbelt så stor som jag var när jag åkte! Jag vill ju inte komma hem sen & vara dubbelt så stor som när alla sist såg mig! Näjje! Meh, NÄE!

Ojojoj, ja, vad ska man säga? Jag har spenderat ungefär sammanlagt 4-5 timmar på Cats sen jag kom hit.....Så inte så farligt för att vara jag? Åh, den ÄR ju så sjukt himla BRA! Jag förstår inte att det kan vara så bra! & det bästa är att jag fortfarande ibland hittar saker som jag inte har lagt märke till förr! Det är så sjukt! Det visar verkligen hur man kollar på samma punkt på blden varje gång! Det är det som gör det så roligt att se hela filmen & bara fokusera på "bakgrundsdansarna", t.ex!

Har börjat knarka Enya! Bland andra! Enya,  Magnus Uggla's Johnny the Rocker, Beethoven (fast det var iofs sen innan jag åkte, men iallafall), m.m.

Man börjar se i mitt rum att det är jag som bor här! Det måste städas! Igen....! Har faktiskt städat det typ 3 ggr sen jag kom hit!......Fast ssåklart så blir det stökigt igen efter några  timmar :P   .....Aa, så är det att bo ihop med mig! Fast resten av huset lyckas jag faktiskt håll städat! Alltså, allt som inte är mitt ser bra ut! Har räknat upp till nio rum, plus stort kök, hall, 2 toaletter & en källare, samt en stor baksida! Mycket trappor! Men jag har börjat vänja mig vid dem nu! Kan tom andas numera efter att ha tagit mig upp tll rummet! Visst är det fantastiskt?!?

Oh, min externa hårddisk är trasig! Wihu! Det känns ju skitbra! Det där lilla hålet som man stoppar in sladden i, det som sladden "hakar fast" vid, har lossnat & ligger & skramlar i självalådan, så det SUger ju! Fy vad ledsen jag blev när jag upptäckte det! Måste ha blivit så på väg hit! Säkert när planet landade & allting studsade & shit! Jävla flygplan, jag hAtar flygplan! Människan är intee menad att flyga, hade vi varit det så hade vi haft vingar! & fy fan, tänk vad farliga vi hade varit då för natur & djur! Usch, usch!

Åh, jag mÅste bara säga: FYFAN FÖR ALLA DESSA MYNT!!!!! Vaför ska man ha SEX olika mynt PLUS sedlar! Kom igen, jag får fan panik för att jag ska leta fram rätt jävla siffra när jag ska köpa nånting, & så slutar det  med att jag i min panik till slut tar fram en sedel & betalar med, & då får Ännu mer mynt att ha i plånboken! Bra! Kul! Fantastiskkt! Gah!

ag har nu också upptäkt att mitt hår på vänstra sidan bak är längre än högra sidan bak! Jag måste alltå egentligen klippa mig, för annars kommer det se helt sjukt ut när det har växt lite till! Men det kommer jag inte göra, fö jag har ingn lust att spendeera massa pengar på mitt hår! Jag kan sätta upp det med spännen & får väl helt enkelt ha mössa på mig tills jag kommer till Sverige & nån där kan klippa mig, om det skulle behövas! :P

Nej, nu ger jag mig! This is it for today! Take care! Sija!

Vecka 1

Ojojoj, ett nytt inlägg! :O Men jaja, nu får vi det överstökat!
Igår köpte jag färger & nu har jag börjat måla The Boondock Saints! :) Har ungefär hälften kvar, plus bönen, som jag inte vet riktigt hur  jag ska göra med, men jag får väl hitta på nåt :P
Jag har också spenderat väldigt mycket tid med att försöka hitta en gud eller gudinna som jag skulle kunna relatera mig till, utan framgång, så om någon vet nån, så SKRIK!!
Jag har också börjat ta mig igenom den nordiska mytologin.....igen! Det är så himla intressant & det står så himla mycket olika saker överallt, så det är jättekul! :D
Har funderat lite över piraterna också.....Det var ett tag sen nu som jag läste nånting om dem...eller gjorde nånting om dem....Jag borde kanske försöka göra klart sidan om den nån gång? Den är ju fortfaraande bara typ halvklar, om ens det! Det är egentligen inte okaj! & det känns som att jag glömmer saker! Inte för att jag tror att jag gör det egentligen, men et känns ändå så, för att jag inte anstränger mig eller intreserar mig för det längre på samma sätt! Kanske blev årsarbetet en ganska stor dos? Men fan, det var ju länge sen! Fast det där går ju iofs upp & ned hela tiden också, så det kommer väl tillbaka! & det är ju inte så att jag tycker att det är ontressant, det är nog snarare att när jag väl går in för att gör det, så tar det så himla mycket energi, för det är anteckningar & bilder & frågor & tänk & konstant nya grejer & allt! Fast fan, det där lät ju jätteroligt! Nu vill jag ju  göra det! :D.......Fast jag har inte tillräckligt mycket papper för det tror jag.....får nästan åka in till stan imorrn & köpa nya anteckningsblock... :P
& ni ska se The Range! En affär där de ha ALLT! Hur mkt färger & penslar & dukar & block & pennor & jag vet inte vad, som helst! Det är så vackert! Det är dock det enda stället där man kkan köpa såna grejor, för Southport har ingen Konstbutik! Jag är seriös! Inte en enda! The Range är lite som världens  största Clas Ohlsson, men där finns även kläder & skor & massa annat! Himla 3vligt! :)
Ojoj, nu har jag skrivit jättelångt....Hojta om det inte räcker, annars nöjer jag mig med detta for now! Sija!

Vadå börja skriva blogg?

Jaja, eftersom att alla beordrar mig att göra det så har jag väl inte så mycket val? Ett försöök kan väl inte skada? Eller så kanske  jag blir skadad för livet! :O Men skitsamma, nu bara babblar jag för att ha nånting att skriva! :P
Okaj, familjen jag bor hos:
- Mamma, Tiina! Halvinska & halvsvenska, bott i Liverpool i 11 år!
- Pappa,  Tim! Bott i Liverpool i hela sitt liv!
- Storebror, Benjamin! 7 år, talar flytande finska & engelska (uppenbaligen)!
- Lillebror, Danel! 5 år, Förstår finska perfekt, men har ibland vissa svårigheter med tal!
- Hund, Minnie! Rätt så gammal, en sån där egyptisk hund som man ser alla faraoner avbildade med!
Vad mer kan jag säga? Alla är väldigt 3vliga! Bor i ett hus med tre våningar med mycket utrymme! Jag har 35 eller 38 trappsteg upp till mitt rum som ligger på tredje våningen (& mitt badrum ligger på första!)!
Jag måste sitta långt ned i trappen för att kunna ansluta till internet, men sen kan jag röra mig som jag vill & fortfarande vara uppkopplad! Nu tänker jag inte skriva mer, men det här var iallafall en början! Sija!

RSS 2.0